• POULITHRA BEACH AND PORT
 • chestnut forest kosmas
 • Leonidio Windmills
 • ASTROS KYNOURIAS ARCADIA
 • FOKIANOS BEACH KYNOURIA
 • kyn8
 • TSAKONIAN TRADITIONAL EVENTS
 • ag.petros
 • visit 2013 slide3
 • visit 2013 slide1
 • visit 2013 slide4
 • visit 2013 slide6
 • xirop1
 • kyn14
Κυριακή, Ιανουάριος 26, 2020


 

Παλαιοχώρι

Οικισµός µε αρχαιότατη ιστορία, σε υψόµετρο 850µ. Το φυσικό περιβάλλον είναι πλούσιο σε ρεµατιές, έλατα και κέδρους, πηγές, τρεχούµενα νερά, επισκέψιµα σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα (Τρίστοµο, Αληκούση, Πρόπαντες). Στο χωριό λειτουργεί Πολιτιστικό και Σπηλαιολογικό Κέντρο. 


Τσιτάλια

Τα Τσιτάλια, µέσα στο πράσινο, φηµίζονται για το άριστο κλίµα τους. Η µοναδική θέα -από τον προφήτη Ηλία- προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Ακροναυπλία, όπως και οι νόστιµοι τοπικοί µεζέδες στις ταβέρνες του χωριού, σε αποζηµιώνουν. 


Άγιος Βασίλης

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει γραφική πλατεία µε πλατάνια και µαρµάρινη βρύση µε τρεχούµενα νερά από περίτεχνες, πετρόκτιστες κρήνες. ∆ίπλα έχει ανεγερθεί µνηµείο των πεσόντων κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του εµφυλίου πολέµου. Κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, σε αντίποινα, το χωριό κάηκε από τους Γερµανούς.


Πλατανάκι

Μικρό χωριό, που βρίσκεται σε υψόµετρο 980µ. µέσα σε ελατόδασος. Η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα. Ονοµαζόταν Γλυππία και κατοικούνταν από Αχαιούς. Το χωριό έχει 210 περίπου κατοίκους, οι οποίοι κατά τους χειµερινούς µήνες µετοικούν στο χωριό Βλαχιώτη Λακωνίας. 


Πελετά

Tα Πελετά είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής, µε λιθόκτιστα παραδοσιακά σπίτια. Λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, είχαν συγκεντρώσει παλιότερα την εµπορική κίνηση της γύρω περιοχής. Σήµερα, αναπτύσσεται έντονη οικοδοµική δραστηριότητα. Κυρίως επισκευάζονται-αναπαλαιώνονται οι πέτρινες παραδοσιακές κατοικίες.


Βασκίνα

Η Βασκίνα έχει δύο οικισµούς, την Άνω και την Κάτω Βασκίνα. Είναι τυπικό τσακώνικο χωριό και ο πληθυσµός ασχολείται µε την κτηνοτροφία. Αγναντεύει απρόσκοπτα τον κάµπο του Λεωνιδίου. Το καλοκαίρι, το χωριό γεµίζει από ξενιτεµένους και επισκέπτες. Στις 19 και 20 Ιουλίου γίνεται το µεγάλο πανηγύρι του προφήτη Ηλία. 


Βλησιδιά

Είναι κτισµένη µέσα σε µια ρεµατιά, την οποία διασχίζει µικρό ποτάµι. Είναι µια αγκαλιά σπίτια µε 70 κατοίκους περίπου που ασχολούνται µε τη γη. Το χωριό υπάρχει εδώ και 800 χρόνια. Πολλά µονοπάτια διασχίζουν το πυκνό δάσος και γίνεται προσπάθεια να συντηρηθούν και να αναδειχθούν. 


Κουνουπιά

Κτισµένο αµφιθεατρικά στην πλαγιά, σε υψόµετρο 900µ., τριγυρίζεται από πυκνό ελατόδασος. Από το χωριό η θέα προς το οροπέδιο είναι πανοραµική. Στην άλλη άκρη του χωριού προβάλλει η Μονή της Παναγίας µε την όµορφη εκκλησία της και τον ξενώνα της. Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, οπότε και γίνεται τοπικό πανηγύρι. 


Πηγάδι

Στο δρόµο για Φωκιανό, µετά την Αµυγδαλιά, βρίσκεται το Πηγάδι. Το χωριό αριθµεί 321 περίπου κατοίκους, που κατά κύριο λόγο ασχολούνται µε αγροτικές εργασίες. Υπάρχουν επίσης και αρκετοί οικοδόµοι και ναυτικοί. Η περιοχή κατοικείται από το 1826. 


    

Μαρί

Το χωριό διατηρεί το όνοµα του αρχαίου οικισµού που ήταν χτισµένος στο λόφο Καστέλια. Η περιοχή κατοικείται από τον 3ο-4ο αιώνα π.Χ. Κατά τους χειµερινούς µήνες, οι περισσότεροι κατοικούν στη Λακωνία. Το χωριό φηµίζεται για το άφθονο πράσινο και τα πολλά νερά του.

χρήσιμες πληροφορίες

Από το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος η Κυνουρία απέχει περίπου 2 ώρες... δείτε παρακάτω πληροφορίες για τους τρόπους πρόσβασης... περισσότερα...

Η Κυνουρία διαθέτει 3 λιμάνια (Άστρους, Τυρού, Λεωνιδίου) που συνεχώς αναβαθμίζονται, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν χρόνο με το χρόνο την συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητά τους.

περισσότερα...
Διαβατήρια και Βίζα Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κυρώσει τη συνθήκη Schengen.   περισσότερα...
Δείτε τον καιρό στην περιοχή της Κυνουρίας...Άστρος, Τυρός, Λεωνίδιο, Κοσμάς   περισσότερα...

Στην Κυνουρία και γενικά στην Αρκαδία λειτουργούν σε υψηλό βαθμό τα κέντρα περίθαλψης (κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, και το Γενικό Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης)...

περισσότερα...

Όταν ταξιδεύετε στην Ελλάδα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις γενικές οδηγίες προστασίας του καταναλωτή για διαμονή, οργανωμένα ταξίδια, μέσα μεταφοράς... 

περισσότερα...

χρήσιμοι οδηγοί

EXOFYLLO2013

   banner good 70 x 400